Tr | En
İMHA POLİTİKASI

 

 

 

 

 

KİŞİSEL VERİ SAKLAMA VE İMHA POLİTİKASI

İÇİNDEKİLER

1. AMAÇ
KAPSAM
3.KISALTMALAR VE TANIMLAR
KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANDIĞI KAYIT ORTAMLARI
5.KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI VE İMHA SÜREÇLERİNDE YER ALAN KİŞİLER VE SORUMLULUKLARI
KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI VE PERİYODİK İMHA SÜRELERİNE İLİŞKİN BİLGİLER
7. KİŞİSEL VERİLERİN İMHA EDİLMESİNE YÖNELİK YÖNTEMLER
Kişisel Verilerin Silinmesine Dair Yöntemler
Basılı Ortamda Tutulan Verilere Yönelik Yöntemler
Elektronik Ortamda Tutulan Verilere Yönelik Yöntemler
Kişisel Verilerin Yok Edilmesine Dair Yöntemler
Basılı Ortamda Tutulan Verilere Yönelik Yöntemler
Elektronik Ortamda Tutulan Verilere Yönelik Yöntemler
Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesine Yönelik Yöntemler
Maskeleme
Değişkenleri Çıkartma
Kayıtları Çıkartma
8.KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK TEKNİK VE İDARİ TEDBİRLER
Kişisel Verilerin Güvenliğine Yönelik Teknik Tedbirler
Kişisel Verilerin Güvenliğine Yönelik İdari Tedbirler
9. SAKLAMA VE İMHA SÜRELERİ
PERİYODİK İMHA SÜRESİ
11. POLİTİKANIN YAYINLANMASI VE SAKLANMASI
POLİTİKANIN GÜNCELLENMESİ PERİYODU
13. POLİTİKANIN YÜRÜRLÜĞÜ VE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASI
  1. AMAÇ

 

FBK Yapı ve Dış Ticaret Limited Şirketi (“Şirket”) olarak, çalışanlarımız, ziyaretçilerimiz, hizmet sağlayıcılarımız, iş bağlantılarımız, müşterilerimiz, çalışan adaylarımız, internet sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımız ve sair üçüncü kişiler dahil gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve 28.10.2017 tarih ve 30224 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik (“Yönetmelik”) başta olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak saklanmasına ve gerektiği şekilde ve sürede imha edilmesine dikkat etmekteyiz.

Bu sebeple, veri sorumlusu sıfatıyla yürütmekte olduğumuz iş süreçleri esnasında elde ettiğimiz tüm kişisel verilerin işlendikleri amaç için gerekli olan azami süreyi ve imhalarına ilişkin süre ve işlemleri işbu Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikamıza (“Politika”) göre belirlemekte ve gerçekleştirmekteyiz.

Ayrıca, kişisel verilerin saklanması ve imhası sürecinde, bu verilerin hukuka aykırı olarak saklanmasını ve imhasını önlemek amacıyla her türlü teknik ve idari tedbiri almaktayız. Şirket olarak, kişisel verilerin saklanması ve imhası süreçlerinde özel hayatın gizliliğinin korunmasına önem vermekte ve veri güvenliğini en üst seviyede gözetmekteyiz.

İşbu Politika, faaliyetlerimiz sırasında elde edilen kişisel verilerin saklanması ve imhasına dair izlediğimiz yöntemler hakkında usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Kişisel verilerin saklanması ve imhasına ilişkin iş ve işlemler, Şirket tarafından bu doğrultuda hazırlanmış olan Politikaya uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

2. KAPSAM

İşbu politika, çalışanlarımızın, ziyaretçilerimizin, ürün/hizmet sağlayıcılarımızın, iş bağlantılarımızın, müşterilerimizin, çalışan adaylarımızın, internet sitemiz aracılığıyla bizimle etkileşime geçen kullanıcılarımızın ve sair üçüncü kişiler dahil gerçek kişilerin Şirket tarafından işlenmekte olan bütün kişisel verilerini kapsamaktadır.

İşbu politika, Şirket tarafından işlenen bu kişisel verilerin elektronik ve basılı her türlü ortamda saklanmasına ve imhasına ilişkin olup KVKK ve kişisel verilere ilişkin diğer mevzuat ve bu alandaki uluslararası düzenleme ve yol gösterici belgeler gözetilerek ele alınmış ve hazırlanmıştır.

3. KISALTMALAR VE TANIMLAR

Bu bölümde Politika’da geçen teknik ve hukuki kavramlar kısaca açıklanmaktadır. Buna göre;

TANIM AÇIKLAMA
Açık Rıza Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan, izin verilen konuda muhataba izin ve yetkiler sağlayan rıza.
Alıcı Grubu Veri sorumlusu tarafından kişisel verilerin aktarıldığı gerçek veya tüzel kişi kategorisi.
Anonim Hale Getirme Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi.
Çalışan Şirket personeli
Elektronik Ortam Kişisel    verilerin    elektronik    aygıtlar    ile    oluşturulabildiği, okunabildiği, değiştirilebildiği ve yazılabildiği ortamlar.
Elektronik Olmayan Ortam Elektronik ortamların dışında kalan tüm yazılı, basılı, görsel vb. diğer ortamlar.
Hizmet Sağlayıcı Belirli bir sözleşme çerçevesinde hizmet sağlayan gerçek veya tüzel kişi.
İlgili Kişi Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.
İlgili Kullanıcı Verilerin teknik olarak depolanması, korunması ve yedeklenmesinden sorumlu olan kişi ya da birim hariç olmak üzere veri sorumlusu organizasyonu içerisinde veya veri sorumlusundan aldığı yetki ve talimat doğrultusunda kişisel verileri işleyen kişiler.

 

 

İmha

 

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi işlemi.

Kanun 7/4/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.
Karartma Kişisel verilerin bütününün, kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmeyecek şekilde üstlerinin çizilmesi, boyanması ve buzlanması gibi işlemler.
Kayıt Ortamı Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortam.
Kişisel Veri Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.
Kişisel Veri İşleme Envanteri Veri sorumlularının iş süreçlerine bağlı olarak gerçekleştirmekte oldukları kişisel verileri işleme faaliyetlerini; kişisel verileri işleme amaçları ve hukuki sebebi, veri kategorisi, aktarılan alıcı grubu ve veri konusu kişi grubuyla ilişkilendirerek oluşturdukları ve kişisel verilerin işlendikleri amaçlar için gerekli olan azami muhafaza edilme süresini, yabancı ülkelere aktarımı öngörülen kişisel verileri ve veri güvenliğine ilişkin alınan tedbirleri açıklayarak detaylandırdıkları envanter.
Kurul Kişisel Verileri Koruma Kurulu.
Kişisel Verilerin İşlenmesi Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi.
 

Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası

 

Veri sorumlularının, kişisel verilerin işlendikleri amaç için gerekli olan azami süreyi belirleme işlemi ile silme, yok etme ve anonim hale getirme işlemi için dayanak yaptıkları politikayı.

Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesi Kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişi ile ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesini.
Kişisel Verilerin Silinmesi Tamamen veya kısmen otomatik yollarla işlenen kişisel verilerin ilgili kullanıcılar tarafından hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesini.

 

 

Kişisel Verilerin Yok Edilmesi

 

Kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesini.

Özel Nitelikli Kişisel Veri Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik veriler.
Periyodik imha Kanunda yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması durumunda kişisel verileri saklama ve imha politikasında belirtilen ve tekrar eden aralıklarla resen gerçekleştirilecek silme, yok etme veya anonim hale getirme işlemini.
Politika Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası.
Veri İşleyen Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.
Veri Kayıt Sistemi Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemi.
Veri Sorumlusu Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi.
Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi(VERBİS) Veri sorumlularının Sicile başvuruda ve Sicile ilişkin ilgili diğer işlemlerde kullanacakları, internet üzerinden erişilebilen, Başkanlık tarafından oluşturulan ve yönetilen bilişim sistemi.
Yönetmelik 28.10.2017 tarih ve 30224 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi

Hakkında Yönetmeliği.

4. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANDIĞI KAYIT ORTAMLARI

Şirket olarak, faaliyetlerimizi yerine getirirken elde ettiğimiz kişisel verileri kanuni sürelere ve hukuka uygun olarak saklamak amacıyla;

KAYIT ORTAMLARI

Elektronik Ortamlar Elektronik Olmayan Ortamlar
· Kağıt (klasör, dosya v.b.) · Sunucular (Etki alanı, yedekleme, e-posta, veritabanı, web, dosya paylaşım, vb.)
· Manuel veri kayıt sistemleri (anket formları, · Yazılımlar (ofis yazılımları, portal,
· Ziyaretçi giriş defteri) · EBYS, VERBİS.)
· Yazılı, basılı, görsel ortamlar · Bilgi güvenliği cihazları (güvenlik
· duvarı, saldırı tespit ve engelleme, günlük kayıt dosyası, antivirüs vb. )
· Kişisel bilgisayarlar (Masaüstü, dizüstü)
· Mobil cihazlar (telefon, tablet vb.)
· Optik diskler (CD, DVD vb.)
· Çıkartılabilir bellekler (USB, Hafıza
· Kart vb.)
· Yazıcı, tarayıcı, fotokopi makinesi

kayıt ortamlarını kullanmaktayız.

5. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI VE İMHA SÜREÇLERİNDE YER ALAN KİŞİLER VE SORUMLULUKLARI

Şirket’in tüm departmanları ve çalışanları, sorumlu departmanlarca Politika kapsamında alınmakta olan teknik ve idari tedbirlerin gereği gibi uygulanması, departman çalışanlarının eğitimi ve farkındalığının arttırılması, izlenmesi ve sürekli denetimi ile kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesinin önlenmesi, kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesinin önlenmesi ve kişisel verilerin hukuka uygun saklanmasının sağlanması amacıyla kişisel veri işlenen tüm ortamlarda veri güvenliğini sağlamaya yönelik teknik ve idari tedbirlerin alınması konularında sorumlu birimlere aktif olarak destek vermekle yükümlüdür.

Bu kapsamda, Şirket bünyesinde bir Kişisel Veri Komitesi kurulmuş bulunmaktadır. Kişisel Veri Komitesi, ilgili kişilerin verilerinin hukuka, Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikasına ve Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikasına uygun olarak saklanması ve işlenmesi için gerekli işlemleri yapmak/yaptırmak ve süreçleri denetlemekle yetkili ve görevlidir.

Kişisel verilerin saklama ve imha süreçlerinde görev alanların unvanları, departmanları ve görev tanımlarına ait dağılım aşağıdaki şekildedir;

 

Veri Sorumlusu Temsilcisi Genel Müdür Görevi dahilinde olan süreçlerin mevzuat çerçevesinde saklama süresine uygunluğunun sağlanması ile periyodik imha süresi uyarınca kişisel veri imha sürecinin yönetimi, Kurum tarafından veri sorumlusuna yöneltilen talepleri veri sorumlusuna iletme, veri sorumlusundan gelecek cevabı Kuruma iletme, Sicile ilişkin iş ve işlemleri yapma.
 

İrtibat Kişisi

 

Genel Müdür

 

Görevi dahilinde olan süreçlerin mevzuat çerçevesinde saklama süresine uygunluğunun sağlanması ile periyodik imha süresi uyarınca kişisel veri imha sürecinin yönetimi, Kurum ile iletişimin sağlanması, veri sahipleri ile irtibatın sağlanması.

 

Departman Yöneticisi (Kişisel veri saklama ve imha politikası uygulama sorumlusu)

 

-Bilgi İşlem Departmanı

-Finans Departmanı

-İnsan Kaynakları Departmanı

-Muhasebe Departmanı

-İş Sağlığı ve Güvenliği Departmanı

-Ar-Ge Departmanı

-Filo Yönetimi Departmanı

-Satın Alma Departmanı

-Satış Pazarlama Departmanı

-Üretim Departmanı

-Yönetim İdari İşler Departmanı

-Nakliye Departmanı

-Sağlık Departmanı

 

Görevi dahilinde olan süreçlerin mevzuat çerçevesinde saklama süresine uygunluğunun sağlanması ile periyodik imha süresi uyarınca kişisel veri imha sürecinin yönetimi.

6. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI VE PERİYODİK İMHA SÜRELERİNE İLİŞKİN BİLGİLER

Şirket tarafından; çalışanlar, çalışan adayları, ziyaretçiler ve hizmet sağlayıcı olarak ilişkide bulunulan üçüncü kişilerin, kurumların veya kuruluşların çalışanlarına ait kişisel veriler Kanuna uygun olarak saklanır ve imha edilir. Bu kapsamda saklama ve imhaya ilişkin detaylı açıklamalara aşağıda sırasıyla yer verilmiştir.

SAKLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Kanunun 3. maddesinde kişisel verilerin işlenmesi kavramı tanımlanmış ve 4. maddesinde işlenen kişisel verinin işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması ve ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli süre kadar muhafaza edilmesi gerektiği belirtilmiş, 5 ve 6 ncı maddelerde ise kişisel verilerin işleme şartları sayılmıştır. Buna göre, Şirketimiz faaliyetleri çerçevesinde kişisel veriler, ilgili mevzuatta öngörülen veya işleme amaçlarımıza uygun süre kadar saklanır.

SAKLAMAYI GEREKTİREN HUKUKİ SEBEPLER

Kurumda, faaliyetleri çerçevesinde işlenen kişisel veriler, ilgili mevzuatta öngörülen süre kadar muhafaza edilir. Bu kapsamda kişisel veriler;

SAKLAMAYI GEREKTİREN İŞLEME AMAÇLARI

Şirket gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler çerçevesinde işlemekte olduğu kişisel verileri hukuka uygunluk içerisinde aşağıdaki amaçlar doğrultusunda saklamaktadır;

İMHAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

KVKK’da yer alan kişisel verileri işleme şartlarının ortadan kalkması veya bu faaliyetlerin son bulması, ilgili verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesini gerektirmektedir. Bu sebeple, Yönetmelik’in 12. maddesine istinaden veri sorumlusunun kişisel verileri silme, yok etme veya anonim hale getirme yükümlülüğünün ortaya çıktığı tarihi takip eden ilk periyodik imha işleminde, işleme şartları ortadan kalkan kişisel verileri silme, yok etme veya anonim hale getirme yükümlülüğü bulunmaktadır.

İMHAYI GEREKTİREN SEBEPLER

Kişisel veriler;

7. KİŞİSEL VERİLERİN İMHA EDİLMESİNE YÖNELİK YÖNTEMLER

Kişisel verilerin silinmesi, kişisel verilerin ilgili kullanıcılar tarafından hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesini ifade eder. Şirket olarak, kişisel verilerin hukuka uygun olarak silinmesi işlemini gerçekleştirebilmek amacıyla tarafımızca kullanılan ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun yayınlarında da belirtilen tekniklerden bazıları şu şekildedir:

7.1.1    Basılı Ortamda Tutulan Verilere Yönelik Yöntemler

7.1.2.    Elektronik Ortamda Tutulan Verilere Yönelik Yöntemler

Kişisel veriler, saklandıkları kayıt ortamlarına göre, aşağıda yer alan yöntemlerle silinmektedir:

Verinin Saklandığı Ortam Silme Yöntemi
Veri tabanları Kişisel veri içeren satırlar veri tabanı komutları ile (DELETE vb.) silinmektedir.İlgili kullanıcının, izin ataması yapılarak veri tabanına erişimi engellenmektedir.

7.2.

Taşınabilir cihazlar (USB, Hard disk, CD, DVD vb.) Kişisel verilerin bulunduğu dosyalar şifreli olarak saklanmakta ve ilgili kullanıcın dosyaya erişimi engellenmektedir.Kişisel verilerin bulunduğu dosyalar uygun yazılımlar kullanılarak

silinmektedir.

 

Kişisel Verilerin Yok Edilmesine Dair Yöntemler

Kişisel verilerin yok edilmesi, kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir. Şirket olarak, kişisel verilerin hukuka uygun olarak yok edilmesini gerçekleştirebilmek amacıyla tarafımızca kullanılan ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun yayınlarında da belirtilen tekniklerden bazıları şu şekildedir:

7.2.1.    Basılı Ortamda Tutulan Verilere Yönelik Yöntemler

Kişisel veri içeren belgeler;

gibi yöntemler ile yok edilmektedir.

7.2.2.    Elektronik Ortamda Tutulan Verilere Yönelik Yöntemler

Kişisel veriler, bulunduğu sistemlerin türüne göre, aşağıda yer alan yöntemlerden bir veya birkaçı kullanılarak yok edilmektedir:

Verinin Saklandığı Ortam Yok Etme Yöntemi

7.3.

Bulut Ortamları Söz konusu sistemlerde yer alan kişisel verilerin depolanması ve kullanımı sırasında kriptografik yöntemlerle şifrelenmesi ve kullanılan şifre anahtarlarının yok edilmesi gerekmektedir.
 

Çevresel Sistemler (Ağ cihazları, flash tabanlı ortamlar, optik sistemler, sim kart ve sabit hafıza alanları vs.)

ve Yerel Sistemler

 

Kişisel veri içeren cihazlar; yakma, küçük parçalara ayırma, eritme gibi fiziksel işlemlerle yok edilmektedir. Özel yazılımlar ile var olan verilerin üzerine rastgele veri girişi yapılması sonucu eski verilerin kurtarılmasının önüne

geçilmektedir.

 

Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesine Yönelik Yöntemler

Şirket olarak, saklama süresi sona eren kişisel verileri anonim hale getirmekte, veri ile ilgili kişi arasındaki bağı koparmakta ve bu sayede ilgili kişinin tespit edilmesini engellemekteyiz. Anonim hale getirme işlemleri kapsamında tarafımızca kullanılan ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun yayınlarında da belirtilen tekniklerden bazıları şu şekildedir:

7.3.1.    Maskeleme

Bu yöntem, kişisel veri niteliğindeki bir bilginin, belirli alanlarının kaldırılarak veya değiştirilerek ilgili kişi ile bağının kesilmesini ifade eder.

7.3.2.    Değişkenleri Çıkartma

Bu anonim hale getirme yönteminde değişkenlerden bir veya birkaçı bir sütun halinde tablodan çıkartılmakta ve bu sayede ilgili kişinin tespit edilebilmesi güçleştirilmektedir. Bu yöntem değişkenin kamuya ifşa edilmeyecek derecede hassas bir veri olması veya değişkenin yüksek dereceli bir tanımlayıcı olması durumlarında kullanılmaktadır.

7.3.3. Kayıtları Çıkartma

Bu yöntemde veri kümesinde yer alan ve tekillik teşkil eden bir satırın çıkartılması ile anonimlik kuvvetlendirilmektedir.

8. KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK TEKNİK VE İDARİ TEDBİRLER

Şirket olarak, kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde saklanması, hukuka aykırı olarak işlenmesi ve erişilmesinin önlenmesi ile kişisel verilerin mevzuata uygun bir biçimde imha edilmesi için Kanun’un 12. Maddesiyle Kanun’un 6. Maddesinin dördüncü fıkrası gereği özel nitelikli kişisel veriler için Kurul tarafınfan ilan edilen önlemler çerçevesinde gerekli olan her türlü idari ve teknik tedbirleri almaktayız.

8.1. Kişisel Verilerin Güvenliğine Yönelik Teknik Tedbirler

Kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması için, aşağıda sayılanlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli önlemler alınmaktadır. Bu kapsamda;

8.2. Kişisel Verilerin Güvenliğine Yönelik İdari Tedbirler

Kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması için, aşağıda sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, çeşitli önlemler alınmaktadır. Bu kapsamda;

muhafazasının sağlanması, iletişim teknikleri, teknik bilgi beceri ve ilgili diğer mevzuat hakkında eğitimler verilmektedir.

9.SAKLAMA VE İMHA SÜRELERİ

Şirket tarafından, faaliyetleri kapsamında işlenmekte olan kişisel verilerle ilgili olarak; süreçlere bağlı olarak gerçekleştirilen faaliyetler kapsamındaki tüm kişisel verilerle ilgili kişisel veri bazında saklama süreleri Kişisel Veri İşleme Envanterinde; Veri kategorileri bazında saklama süreleri VERBİS’e kayıtta; Süreç bazında saklama süreleri ise Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikasında yer alır. Söz konusu saklama süreleri üzerinde, gerekmesi halinde güncellemeler yapılır. Saklama süreleri sona eren kişisel veriler için re’sen silme, yok etme veya anonim hale getirme işlemi yapılır.

 

Veri Kategorisi

 

Veri Konusu Kişi Grubu

 

Saklama Süresi

 

İmha Süresi

 

BİYOMETRİK VERİ

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 6(altı) ay süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

 

FİNANS

 

DİĞER (İş

Ortakları)

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

FİNANS

 

 

Tedarikçi Yetkilisi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

FİNANS

 

Ürün veya Hizmet Alan Kişi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

FİNANS

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

FİZİKSEL MEKAN GÜVENLİĞİ

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 2(iki) ay süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

FİZİKSEL MEKAN GÜVENLİĞİ  

Ziyaretçiler

 

2 ay süre ile saklanır

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde
GÖRSEL VE İŞİTSEL KAYITLAR  

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

HUKUKİ İŞLEM

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

HUKUKİ İŞLEM

 

 

Tedarikçi Yetkilisi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

HUKUKİ İŞLEM

 

Ürün veya Hizmet Alan Kişi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

İLETİŞİM

 

Çalışan Adayı

Başvuru sürecinin sona ermesinden itibaren 6 ay Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde
 

İLETİŞİM

DİĞER (Çalışan Adayları Yakını) Başvuru sürecinin sona ermesinden itibaren 6 ay Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

İLETİŞİM

 

DİĞER (Çalışan Yakını)

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

İLETİŞİM

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

İLETİŞİM

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

İLETİŞİM

 

 

Tedarikçi Yetkilisi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

İLETİŞİM

 

Ürün veya Hizmet Alan Kişi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

İLETİŞİM

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

İLETİŞİM

 

 

Tedarikçi Çalışanı

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

İLETİŞİM

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

KİMLİK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

KİMLİK

 

Çalışan Adayı

Başvuru sürecinin sona ermesinden itibaren 6 ay Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde
 

KİMLİK

DİĞER (Çalışan Adayları Yakını) Başvuru sürecinin sona ermesinden itibaren 6 ay Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde
 

KİMLİK

 

DİĞER (Çalışan Yakını)

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

KİMLİK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

KİMLİK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

KİMLİK

 

DİĞER (İş

Ortakları)

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

KİMLİK

 

DİĞER (İş Ortakları Çalışanı)

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

KİMLİK

 

 

Tedarikçi Yetkilisi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

KİMLİK

 

Ürün veya Hizmet Alan Kişi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

KİMLİK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

KİMLİK

 

 

Tedarikçi Çalışanı

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

KİMLİK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

KİMLİK

 

 

Tedarikçi Yetkilisi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

KİMLİK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

 

KİMLİK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

KİMLİK

 

Ziyaretçiler

 

2 ay süre ile saklanır

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde
 

KİMLİK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

MESLEKİ DENEYİM  

Çalışan Adayı

Başvuru sürecinin sona ermesinden itibaren 6 ay Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde
 

MESLEKİ DENEYİM

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

MESLEKİ DENEYİM

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

MÜŞTERİ İŞLEM

 

DİĞER (İş

Ortakları)

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

MÜŞTERİ İŞLEM

 

 

Tedarikçi Yetkilisi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

MÜŞTERİ İŞLEM

 

Ürün veya Hizmet Alan Kişi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

MÜŞTERİ İŞLEM

 

 

Tedarikçi Yetkilisi

İş/ticari ilişki süresince ve

hitamından itibaren Türk Borçlar Kanunu md.146 ile Türk Ticaret Kanunu md.82 uyarınca 10 yıl süre ile saklanır.

 

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

ÖZLÜK

 

Çalışan Adayı

Başvuru sürecinin sona ermesinden itibaren 6 ay Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde
 

ÖZLÜK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

 

 

ÖZLÜK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

SAĞLIK

 

Çalışan Adayı

Başvuru sürecinin sona ermesinden itibaren 6 ay Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde
 

SAĞLIK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

 

SAĞLIK

 

Çalışan

Hizmet akdinin devamında ve hitamını takip eden takvim yılı yılbaşından itibaren de 10(on) yıl süreyle muhafaza edilir.  

Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde

10. PERİYODİK İMHA SÜRESİ

Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereğince Şirket, periyodik imha süresini 6 ay olarak belirlemiştir. Buna göre, Şirket nezdinde her yıl Haziran ve Aralık aylarında periyodik imha işlemi gerçekleştirilir.

11. POLİTİKANIN YAYINLANMASI VE SAKLANMASI

Politika, ıslak imzalı (basılı kâğıt) ve elektronik ortamda olmak üzere iki farklı ortamda yayımlanır, internet sayfasında kamuya açıklanır. Basılı kâğıt nüshası Kişisel Verilerin Korunması dosyasında saklanır.

12. POLİTİKANIN GÜNCELLENMESİ PERİYODU

Politika, ihtiyaç duyuldukça gözden geçirilir ve gerekli olan bölümler güncellenir.

13. POLİTİKANIN YÜRÜRLÜĞÜ VE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASI

Politika, Şirket’in internet sitesinde yayınlanmasının ardından yürürlüğe girmiş kabul edilir. Yürürlükten kaldırılmasına karar verilmesi halinde, Politika’nın ıslak imzalı eski nüshaları Yönetim Kurul Kararı ile iptal edilerek (iptal kaşesi vurularak veya iptal yazılarak) imzalanır ve en az 5 yıl süre ile Şirket tarafından saklanır.

FBK © 2017 Tüm Hakları Saklıdır

İLETİŞİM
Merkez: Cevizlidere Mah. 1222.Cad. No: 3/18 Balgat/ANKARA
Tel: 0312 473 03 73 Faks: 0312 473 33 03
E-posta: fbk@fbk.com.tr
BİZİ TAKİP EDİN